e shtunë, nëntor 24, 2007

Tarte Tatin



4 mollë të qëruara
Verë e kuqe
Sheqer i kuq 150 gr
Gjalp 100 gr
Rrush i thatë

Bëhet njësoj si menuja e mërparshme që gjendet këtu, por ama, mollët pasi të jenë të qëruara lihen në një enë të mbushur me verë të kuqe. KJo i shton më shumë shijen.
Këtë herë, nuk përgatita brumin po e bleva të gatshëm.
Këtë uikend kam bërë 4 copë, dhe 1 orë e gjys vetëm duke qëruar...aiiiiii


Kjo ideja që i hodha verë, e bënte tarte Tatin shumë shumë më të shijshme.

Shoqërohet me krem apo me akullore ose ndryshe "a la mode".

Shkon shumë me konjak apo uiski.

2 komente:

Anonim tha...

pra paska qene nje feste e madhe (4 tarte tatin) ?

K. tha...

thanksgiving!